Datum:
11 november 2022

Auteur:

Opgeven (gratis) reanimatiecursus AED

Eind oktober is de Automatische Externe Defibrillator (AED) ingezet bij de hartstilstand van een tennisspeler in de tennishal. Dankzij snel en adequaat ingrijpen van twee aanwezige vrijwilligers, is de reanimatie gelukt en gaat het inmiddels weer goed met de patiënt.

Het toont maar aan dat die AED niet voor niets tegen de gevel van het tenniscomplex hangt (bij de fietsenstalling).

Maar we hebben de indruk dat niet iedereen het apparaat weet te vinden en uit de kluis kan halen. Bovendien hebben betrekkelijk weinig bezoekers van het tenniscomplex een reanimatiecursus gevolgd, zodat de kans op snel handelen bij calamiteiten maar erg klein is …

De AED in de buitenkluis is bereikbaar door een code in te geven. Vrijwilligers die een reanimatie-opleiding hebben gevolgd kennen die code, en verder is de code bekend bij het personeel c.q. de vrijwilligers achter de bar van zomer- en winterkantine.

Misschien is het ook wel wat voor jou om een reanimatiecursus te volgen.

De opleiding duurt twee avonden, en kan (bij voldoende aanmelding van gebruikers van het tenniscomplex) ook in de zomer- of winterkantine van het tenniscomplex worden georganiseerd. Dan kan ook gelijk ook worden geoefend met de situatie ter plekke, met het juiste type oefen-AED, en kan de instructeur laten zien welke hulpmiddelen er bij het apparaat horen.

Om de drempel wat te verlagen, worden de kosten van de reanimatie-opleidingscursus voor gebruikers van het tenniscomplex (bij opgave tot 01/01/2023) betaald door Stichting Tenniscomplex Asten. De jaarlijkse herhalingstraining om je vaardigheden bij te houden is wel voor eigen rekening (maar de kosten daarvan zijn erg beperkt).

Opgeven via e-mail bij: tennishalasten@hotmail.com, onder vermelding van: ‘opgeven reanimatiecursus

In januari 2023 wordt nader bekeken of de cursus ‘in-company’ gehouden kan worden en prikken we daarvoor de datums.

 

Beschouw het als een goed voornemen voor 2023, geef je op, en maak het verschil!

Wist jij dat er in Asten ca. 45 AED’s hangen? Voor een deel zijn die 24/7 bereikbaar, andere AED’s hangen binnen bij bedrijven, instellingen of particulieren. Benieuwd of deze apparaten ook in de buurt van jouw huis hangen? Kijk dan eens op deze kaart.

 

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.