Datum:
14 april 2014

Auteur:

Noord-Hollandse Brederode wordt verslagen: 4-2

De eerste winst van dit seizoen is binnen! Tegen promovendus Brederode uit het Noord-Hollandse Santpoort wist Heren 1 vier punten over te houden na een lange dag tennis.

IMG_2829Na het gelijkspel van vorige week was er de hoop om deze week meer punten binnen te halen. Michiel speelde op 1 tegen Berend Jonker, een speler die Michiel met afwisselend spel behoorlijk uit z’n ritme wist te halen. Dit veroorzaakte nogal wat gesjok en geklaag bij onze topspeler, ook vooral omdat hij zelf niet tevreden was met zijn spel en bijbehorende keuzes. Het leverde dus geen hoogstaand duel op, maar na drie sets ploeteren werd uiteindelijk wel ons eerste punt van de dag binnengehaald.

En laten we wel wezen, met zo’n backhand als hier links hadden we ook niets anders verwacht!

 

Tiemen mocht het opnemen tegen zijn evenbeeld. De quizvraag van deze week is dan ook een erg lastige. Wie van de twee spelers in onderstaande foto is Tiemen? Antwoorden kunnen verstuurd worden naar nieuwsbrief@tvroot.nl. De winnaar krijgt een gesigneerde tennisbal van de echte Tiemen, mits aanwezig om ons aan te moedigen op een van de resterende competitiezondagen :-).

IMG_2813_2
Eindelijk kon Tiemen eens voelen hoe frustrerend het kan zijn om elke keer maar weer een knal van een service om je oren te krijgen. Of om tegen een blonde muur van 2 meter aan het net te staan. Het werd absoluut een wedstrijd op hoog niveau. Zoals verwacht ging het tot diep in de 3e set gelijk op. Tiemen kreeg zelfs 2 matchpoints, maar kon de wedstrijd uiteindelijk niet winnen en verloor de derde set met 5-7: tussenstand 1-1 dus.

 

IMG_2836Stijn had wat goed te maken na z’n weifelende debuut van vorige week. Hij was van plan het publiek op de banken te krijgen, wat je ook goed kunt zien aan zijn venijnige blik op de foto. Hij nam het op tegen een fitte Kelly de Weers en dit keer was het inderdaad genieten voor het publiek. Stijn speelde een zeer degelijke wedstrijd en wist het publiek volledig te overtuigen van zijn toegevoegde waarde in het team: 6-2 6-1. Iets wat wijzelf natuurlijk al lang wisten!

 

IMG_2846Koen had weer een thriller voor de namiddag ingepland. Ondanks dat hij de de eerste anderhalve set volledig werd gestuurd, waarvan de foto hieronder een mooi bewijs is, wist hij er nog echt een wedstrijd van te maken.
Binnen no-time was het 1-6 2-5 en zag het er niet goed uit. De diesel begon toen eindelijk op stoom te komen en het forehandje wat los te raken. De tweede set werd namelijk alsnog gepakt met prachtig tennis, aanvallend spel en ook de nodige capriolen aan het net, waarvan de foto hieronder weer een mooi bewijs is. En geloof het of niet, deze volley was een winner!

IMG_2850Ook in de derde set kwam Koen 4-1 achter. Maar net als in de tweede set kwam hij weer helemaal terug in de pot, kon zelfs uitserveren op 6-5, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk in de tiebreak.

Nu we tegenwoordig twee koningskoppels hebben (Koen/Tiemen & Stijn/Michiel), straalt het vertrouwen er tijdens de dubbels van af. Beide wedstrijden wisten we namelijk met overtuiging te winnen en bezorgden ons hiermee de eerste winst van dit seizoen.

Achteraf gezien had er meer ingezeten, als je kijkt dat we de twee verliespunten van vandaag ook hadden kunnen winnen. Maar al met al was het een gezellige dag met leuke tegenstanders, vier punten en een geslaagd buffet van Pesos (aanrader!). Op Tweede Paasdag gaan we richting het diepe zuiden: TC Nieuwenhagen oet Landgraaf is de tegenstander.

Lees hier het verslag van wedstrijddag 1: Spijkenisse Heren 1 – ’t Root Heren 1

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.